Reglement Kampioenenbal

Het Miko Koffie Kampioenenbal is een speciaal opgezet eindtoernooi voor jong senioren (spelers Onder19 en jonge senioren t/m 22 jaar). Hieronder volgt een overzicht van de samenstelling van een jong senioren team:

  • Het team bestaat per wedstrijd uit een selectie van maximaal 15 spelers;
  • Het team bestaat uit spelers t/m 22 jaar (op 31 mei 2018 nog niet de leeftijd van 23 jaar hebben);
  • In het team moeten minimaal 5 spelers Onder19 aanwezig zijn;
  • Er mogen maximaal 3 dispensatiespelers worden toegevoegd, waarvan 2 spelers maximaal 26 jaar oud zijn en 1 zpeler maximaal 29 jaar oud is;
  • Indien een team geen spelers Onder19 kan opstellen, dan mogen er ook geen dispensatiespelers mee doen.

Elke deelnemende vereniging stelt een contactpersoon aan, die namens de deelnemende vereniging contact heeft met de organisatie.

De wedstrijden op het Miko Koffie Kampioenenbal worden gespeeld op zondag 3 juni 2018 op het complex de Vlotter van ADO’20 in Heemskerk.

Alle wedstrijden duren 2 x 15 minuten.
Tijdens de wedstrijden mag er continue gewisseld worden.

De poule-wedstrijden worden geleid door een neutraal KNVB scheidsrechter, aangesteld door de organisatie, de halve finales, de wedstrijd om 3e/4e plaats en de finale worden geleid door een neutraal KNVB scheidsrechtertrio (afhankelijk van het aantal scheidsrechters wat zich beschikbaar stelt, bij onvoldoende aanmelding alleen de scheidsrechter).

Spelers die door de scheidsrechter met een directe rode kaart of met 2x geel van het veld worden gezonden, zijn automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd tijdens het Kampioenenbal geschorst (de contactpersoon van de vereniging dient hierop toe te zien).

Alle gele kaarten tijdens een wedstrijd op het Miko Koffie Kampioenenbal, worden voor de volgende wedstrijd kwijtgescholden.

Er komt een poule A met 8 deelnemende verenigingen.

Er komen vervolgens twee groepen van 4 verenigingen welke via loting zijn ingedeeld.
In elke groep worden er in de poulefase 3 wedstrijden gespeeld.
De nr 1 van de groep speelt vervolgens een halve finale tegen de nr 2 van de andere groep.
De nr 2 van de groep speelt vervolgens een halve finale tegen de nr 1 van de andere groep.
De winnaars van beide halve finales spelen de finale.

De nr 4 uit de groep speelt tegen de nr 4 uit de andere groep om de 7e/8e plaats.
De nr 3 uit de groep speelt tegen de nr 3 uit de andere groep om de 5e/6e plaats.
De verliezers van de halve finale spelen om de 3e/4e plaats.

Is aan het eind van de poulewedstrijden de stand gelijk, dan wordt de stand bepaald door te kijken naar de hieronder aangegeven mogelijkheden (ook in de aangegeven volgorde):

  • Het totale doelsaldo (van de zelfgemaakte doelpunten en de tegen gekregen doelpunten);
  • Stand nog steeds gelijk, het totaa aantal zelfgemaakte doelpunten in de poule;
  • Stand nog steeds gelijk, het onderlinge resultaat;
  • Stand nog steeds gelijk, 3 penalty’s nemen door de teams die gelijk staan (na 3 penalty’s nog gelijk dan om en om penalty’s nemen tot er een winaar is).

De wedstrijden van poule A worden op kunstgrasvelden (veld A + B) gespeeld.

De kampioenen van poule A – groep 1 + 2 uit de Univé Jongsenioren Competitie plaatsen zich voor poule A op het Miko Koffie Kampioenenbal.
De overige deelnemers worden uitgenodigd door de organisatie om een regio uit Noord-Holland te vertegenwoordigen, zodat er een Kampioenschap van Noord-Holland ontstaat.

Op zondag 3 juni 2018 worden er ook KNVB nacompetitie (promotie/degradatie) wedstrijden gespeeld, als het standaardteam en/of Onder19 hieraan deelnemen kan afgezien worden van deelname aan het Miko Koffie Kampioenenbal, als er geen representatief team opgesteld kan worden.

Als er door de vereniging afgezien wordt van deelname door het bovenstaande is het verzoek om dit uiterlijk 2 weken voor aanvang van het Miko Koffie Kampioenenbal door te geven aan de organisatie zodat er voldoende tijd is om te zoeken naar een vervangende vereniging.

De contactpersonen van de deelnemende verenigingen worden verzocht in voorkomende gevallen direct de oganisatie te informeren.

De organisatie van het Miko Koffie Kampioenenbal is in handen van de Stichting Jongsenioren Competitie.

De organisatie kan geen enkele eis tot schadevergoeding, wegens opgelopen letsel tijdens één van de wedstrijden, in welke vorm dan ook, accepteren.

In gevallen, waarin dit reglement/spelregels niet voorziet, beslist de organisatie.

 

Download het reglement