Geschiedenis

Binnen de regio IJmond waar de stichting Jongsenioren Competitie gevestigd is, zijn er in het verleden verschillende Onder23 competities geweest. In het seizoen 2009 werd de laatste wedstrijd gespeeld in een competitie georganiseerd door VV Limmen. Daarna zijn er geen nieuwe initiatieven meer geweest, tot in 2012 Sander de Boer het bedrijf “VoetbalTrainerBuro” oprichtte. Om dit uitzendbureau voor amateur trainers meer naamsbekendheid te geven werd er de Onder23 competitie competitie nieuw leven in geblazen.

Univé

Vanaf het eerste uur was Peter Duineveld van Univé Noord Kennemerland enthousiast over het voorgenomen idee van Sander. Dit enthousiasme ging zelfs zover dat Peter besloot om financieel dit project te gaan steunen en op die manier Eresupporter en naamgever van de competitie te worden. Sinds de officiële start gaat de competitie dus ook door het leven met de naam Univé Jongsenioren Competitie.

Scheidsrechterteam

Na 3 seizoenen gespeeld te hebben was het in 4e seizoen (2015 – 2016) tijd voor grote aanpassingen. Zo wordt bijvoorbeeld de leeftijdsgrens verlaagd van Onder23 naar Onder21. Ook is dit het seizoen waarin er voor het eerst gebruik wordt gemaakt van het Univé Scheidsrechtersteam. Dit initiatief van Hans Scholten en Jeroen Groenewold stelt jonge talentvolle KNVB-scheidsrechters uit de regio in staat om op een hoger niveau wedstrijden te begeleiden. Maar er is ook minder goed nieuws dit jaar, het bedrijf VoetbalTrainerBuro houdt op te bestaan, en dat deed de competitie even doen wankelen. Maar door de standen en uitslagen op Facebook bij te houden en de input van alle sponsoren kon de competitie toch blijven bestaan.

Kampioenenbal

In het seizoen 2017 – 2018 (seizoen 6) werd voor de eerste keer een eindtoernooi voor de competitie georganiseerd. Dit officieuze kampioenschap van Noord-Holland kreeg van de Eresupporter Miko Koffie NH de naam Miko Koffie Kampioenenbal mee. Sportpark De Vlotter de thuisbasis van ADO’20 uit Heemskerk was voor deze eerste editie het strijdtoneel. In de edities die volgen zal er elke keer een ander sportcomplex gezocht worden.