Geschiedenis

In de regio IJmond is er meerdere seizoenen een Onder 23 competitie georganiseerd door VV Limmen, deze competitie stopte in 2009. In 2012 heeft Sander de Boer “VoetbalTrainerBuro” opgericht, een uitzendbureau voor amateurtrainers. Om naamsbekendheid op te bouwen is de Onder23 competitie nieuw leven in geblazen.

Vanaf het seizoen 2012-2013 was de “Jongsenioren Competitie” een feit, Univé Noord Kennemerland ondersteunde financieel vanaf het aller eerste begin en koppelde haar naam aan de competitie, daarom heet het “Univé Jongsenioren Competitie”. Het eerste seizoen deden er 6 verenigingen mee, namelijk: ADO ’20, HSV ODIN ’59, VV Zwanenburg, VV UNO, VV IJmuiden en SV Wijk aan Zee. Informatie over de competitie wordt bijgehouden op de website van VoetbalTrainerBuro. De eerste vereniging die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen was ADO ’20.

Tijdens het 2e seizoen 2013-2014 deden er wederom 6 verenigingen mee. De kampioen werd HSV ODIN ’59 en ontving de wisselbeker + kampioenschaal.

Tijdens het 3e seizoen 2014-2015 groeide de Jongsenioren Competitie naar 10 deelnemende verenigingen en er kwamen 2 poules van 5 verenigingen, vervolgens gingen de nr. 1 + 2 van de poule kruiswedstrijden spelen met de andere poule. Uiteindelijk werd de verrassende kampioen in het sterke deelnemersveld VV Zwanenburg.

Tijdens het 4e seizoen 2015-2016 deden er 8 verenigingen mee, hierdoor is er weer één poule waarbij er 7 wedstrijden gespeeld worden in een zogenaamde halve competitie. Dit seizoen wordt de leeftijdgrens aangepast, voorheen was het Onder23, vanaf dit seizoen is de leeftijdgrens t/m 21 jaar en dienen er 5 spelers Onder19 in het team opgenomen te worden. Dit seizoen is er voor het eerst een samenwerking met het Univé Scheidsrechterteam. Een initiatief van Hans Scholts en Jeroen Groenewold, die contacten hebben met jonge talentvolle KNVB-scheidsrechters uit de regio. De wedstrijden zullen vanaf nu begeleid worden door een neutraal scheidsrechtertrio (scheidsrechter + 2 assistent scheidsrechters). Univé is de sponsor van het scheidsrechterteam waardoor de vergoeding voor het scheidsrechtertrio bestaat uit de bijdrage van de thuisspelende vereniging + extra bijdrage van Univé. Omdat VoetbalTrainerBuro niet meer bestaat werd informatie over de competitie bijgehouden via Facebook. De kampioen werd Fortuna Wormerveer.

Tijdens het 5e seizoen 2016-2017 is er weer groei, er doen 16 verenigingen mee. Op verzoek van de deelnemende verenigingen komen er 2 poules, ingedeeld op niveau, waarbij gekeken wordt naar het niveau van het 1e standaard team. Er komt een poule A voor 2e klasse en hoger + een poule B voor 3e/4e klasse.
Voor elke poule is er een wisselbeker + kampioenschaal. Kampioen poule A: RKVV DEM / Kampioen poule B: SV Meervogels ’31.

Tijdens het 6e seizoen 2017-2018 groeit de Jongsenioren Competitie door naar 28 verenigingen. Er zijn nu 4 poules, 2 poules voor 2e klasse en hoger + 2 poules voor 3e/4e klasse. Het eerste Miko Koffie Kampioenenbal, officieuze Kampioenschap van Noord-Holland, is georganiseerd op Sportpark De Vlotter bij ADO’20. Helaas waren er maar zeven deelnemers na vele afzeggingen. De toernooi dag zelf was wel een succes, met Fortuna Wormerveer als eerste winnaar. De kampioenen van het seizoen waren in Poule A groep 1: Fortuna Wormerveer, Poule A groep 2: ADO’20, Poule B groep 1: De Kennemers en Poule B groep 2: VV Zeevogels.

Ook het 7e seizoen (2018-2019) staat reeds gepland en wordt afgetrapt op 2 oktober om 20:00 uur met de wedstrijden AVV Zeeburgia – ADO’20, Wooter Academy – ASV De Dijk en SVA – FC Purmerend. Aan het eind van de competitie bleek in Poule A1 VPV Purmersteijn de sterkste partij en in Poule A2 was dit AFC’34. In poule B werd om het kampioenschap gespeeld door de kampioen van Poule B1 SV Meervogels’31 en de kampioen van Poule B2 SV Koedijk. SV Koedijk werd algeheel kampioen van de B poule. Daarnaast was op zaterdag 15 juni 2019 op het complex van VV Kolping Boys het tweede Miko Koffie Kampioenenbal. Deze werd gewonnen wederom gewonnen door Fortuna Wormerveer. Voor al deze kampioenen werden dit jaar voor het eerst waardecheques aangeboden door onze eresupporter JAKO.

In seizoen 8 beginnen we met een record aantal deelnemers van 38 verenigingen uit geheel Noord-Holland.