De Jongsenioren wedstrijd die ik zag. . . . . . .

VV Zeevogels – VV Bergen 3 – 2

Ook bij deze wedstrijd werd het AXIWI communicatiesysteem gebruikt, nu door scheidsrechter Jeroen Stolk met de assistenten Julian van der Woude en Jasper Jongejan. Elke speelronde krijgt een scheidsrechtertrio uit het Univé Scheidsrechterteam de mogelijkheid om de communicatieset van Axiwi uit te proberen.

Het ging dit scheidsrechtertrio goed af en de onderlinge communicatie tijdens de wedstrijd was zeer goed en zorgde voor een absolute meerwaarde.
Bij een uitbal, een overtreding, spelvoordeel of buitenspel situatie kon er snel en vaak al vooraf communicatie plaats vinden zodat de beslissing sneller en duidelijk genomen kon worden door de scheidsrechter, wat de rust in het veld ten goede kwam. Het trio was dan ook zeer te spreken over de communicatieset en het smaakte naar meer!!!

De wedstrijd zelf was spannend op een zwaar veld (beter schoeisel gebruiken) met veel fouten aan beide kanten. Zeevogels startte met veel energie en had dan ook een overwicht wat zorgde voor de 1 – 0 in de 10e minuut en snel daarna de 2 – 0 in de 15e minuut. Bergen kwam terug in de wedstrijd in de 25e minuut, door een fantastische lob van grote afstand door de centrale middenvelder (aanvoerder) en beste man van het veld, 2 – 1. Toch bleef Zeevogels de bovenliggende partij en kreeg in de 38e minuut de 3 – 1 cadeau van Bergen.

Na de rust lag de 3 – 2 er binnen twee minuten in door goed doorzetten van de links buiten van Bergen waardoor de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug was. Het verloop van de wedstrijd bleef in de 2e helft heen en weer gaan, het spel werd onzorgvuldiger en het aantal overtredingen (enkele over de schreef) nam toe bij beide teams. Het scheidsrechtertrio moest aan het eind van de wedstrijd nog scherp blijven maar zorgde ervoor dat het niet uit de hand liep. Zeevogels kwam vlak voor tijd nog in de verdrukking maar Bergen kon niet meer langs zij komen.

Gezien de hele wedstrijd toch een verdiende overwinning voor VV Zeevogels, dat met 2 gewonnen wedstrijden nog steeds ongeslagen is in poule B / groep 2. VV Bergen heeft nog niet kunnen winnen maar waren heel dicht bij de eerste punten en gaan nog punten pakken tijdens dit seizoen in de Univé Jongsenioren Competitie.

Geef een reactie