De Jongsenioren wedstrijd die ik zag. . . . . . .

VPV Purmersteijn – Olympia Haarlem 2 – 1

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tussen twee jonge talentvolle teams. Vooral bij Olympia veel spelers die in de belangstelling staan bij BVO’s en zelfs een 16-jarig talent op het middenveld.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel heen en weer, de eerste goede kans was er voor Olympia, waar de stevige maar snelle spits wegdraaide van zijn tegenstander en alleen op de keeper af ging. Vervolgens nog een schot van afstand van de nr 4 van Olympia die vlak langs ging.
In de 19e minuut kreeg Olympia een penalty, maar de sterk spelende keeper van Purmersteijn redde tot 2x toe.
In de 24e minuut een misverstand op het middenveld bij Olympia waardoor Purmersteijn op 1 – 0 kwam. In de 35e minuut liepen 2 spelers van Olympia elkaar in de weg waardoor Purmersteijn uit kon breken en via een prachtige stift de keeper van Olympia kansloos liet, 2 – 0.

In de 2e helft werd Purmersteijn vast gezet op eigen helft en dicteerde Olympia de wedstrijd maar goede kansen kwamen er niet. In de 63e minuut een ‘messi-achtige’ vrije trap van Olympia die op de paal belanden. De beste kans voor Olympia kwam in de 72e minuut, in de 1 tegen 1 situatie was wederom de keeper van Purmersteijn de betere waardoor het 0 – 0 bleef.
Door de wissels die doorgevoerd werden werd het rommeliger in het veld maar Olympia bleef het proberen. In de 83e minuut kwam de beloning, een goed opgezette aanval zorgde voor 2 – 1.

Olympia bleef het proberen maar ook Purmersteijn bleef gevaarlijk in de ruimte die ontstond.
Na 90e minuten blies scheidsrechter Jasper Jongejan voor het einde en hield Purmersteijn de punten in huis.

Een leuke wedstrijd met een technisch Olympia Haarlem dat zich stuk liep op het sterke collectief van Purmersteijn. Olympia Haarlem had misschien een punt verdiend maar vooral door de sterke verdediging van Purmersteijn, met de keeper als uitblinker, zat dat er niet in!

Geef een reactie