Rust wedergekeerd op Sportpark Watering

De rust is inmiddels weder gekeerd op Sportpark Watering de thuis basis van Fortuna Wormerveer.

Fortuna Wormerveer mocht op hun thuis basis gaan strijden om de 3e titel van het Miko Koffie Kampioenenbal. Wat inmiddels traditie getrouw als afsluiter van het Univé Jongsenioren Competitie geldt. Dit jaar was het toernooi in aangepaste vorm georganiseerd maar daardoor was de strijd er niet minder om. Met een sterk deelnemers veld van Fortuna Wormerveer, AFC’34, Olympia Haarlem en FC Amsterdam was het een waar eindtoernooi.

Maar voor er om de prijzen gestreden kon gaan worden werden eerst nog wat officiële zaken geregeld. Zo was de kampioen van Poule A2 nog niet gehuldigd maar ook werd scheidsrechter Jeroen Stolk in het zonnetje gezet. Hij is namelijk sinds de start van de Stichting Jongsenioren Competitie al trouwe lid van het Univé Scheidstrechterteam. Hij startte als assistent scheidsrechter en is door de jaren heen zelf gaan fluiten. Met als resultaat dat hij in seizoen 2019 – 2020 zijn 50ste officiële wedstrijd voor de stichting floot. Een goede reden om aan hem het gedenk schildje uit te reiken.

Daarna was het om stipt 20:00 uur toch echt tijd voor de wedstrijden. Als eerste stonden de wedstrijden Fortuna Wormerveer – Olympia Haarlem en AFC’34 – FC Amsterdam op het programma. De titel verdediger werd zoals ze het zelf zeiden “overrompeld door Olympia, als een soort van vloedgolf gingen de Haarlemmers over de Gladoren heen. Alle details in het veld en strijd werden beter verzorgd en dat maakte dat Fortuna Wormerveer zich moest beperken tot verdedigen en trachten de schade beperkt te houden”. Dat verdedigen ging een aantal keren mis waardoor de eindstand 0-5 werd. Op het andere veld toonde AFC’34 zich een maatje te groot voor talenten van van Riemsdijk Sports (FC Amsterdam) daar stond na 45 minuten de eindstand van 3-0 opgetekend.

Deze uitslagen resulteerde in een finale tussen Olympia Haarlem en AFC’34. Dit was een spannende pot om te zien welke lange tijd gelijk op bleef gaan. Over en weer waren er kansen en een paar mooie en noodzakelijke reddingen van beide keepers. Pas laat in de wedstrijd kwam de beslissing. Olympia Haarlem kreeg van de arbiter van dienst Sven Brandt een vrije trap toegekend net buiten het doelgebied. Het muurtje werd vakkundig op een lijn gepositioneerd, het fluitsignaal klonk en de vrije trap werd laag over de grond genomen. In eerste instantie leek het een makkelijke bal voor de keeper dit bleek echter niet het geval op miraculeuze wijze belande deze bal tegen de touwen achter de keeper van AFC’34. Een aantal tegen stoten van AFC’34 maakte de wedstrijd nog wel aantrekkelijk om naar te kijken maar de eindstand stond inmiddels al op het bord.

Overal gezien is Olympia Haarlem een terechte winnaar van de 3e editie van het Miko Koffie Kampioenenbal.

Nieuwsbrief

UPDATE

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de stichting, competitie of het kampioenenbal met onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in.