De Jongsenioren wedstrijd die ik zag. . . . . . .

HSV ODIN’59 – RKVV DEM 2 – 1

Een derby tussen twee buurverenigingen met een sportief karakter onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Vinze Otten.

In de 1ste helft een wedstrijdbeeld met veel inzet en loopvermogen tot het 16 meter gebied van beide verenigingen, éénmaal bij het doel aangekomen ontbrak de creativiteit om tot “echte” kansen te komen. Het gevaarlijkste moment van RKVV DEM kam in de 22ste minuut toen de bal de lat raakte. In de 31e minuut een vrije trap voor DEM die fraai in de kruising draaide, 0 – 1.

Na de aftrap meteen een corner voor ODIN’59 die net over werd gekopt. In de 36e minuut trok ODIN de stand weer gelijk, 1 – 1. Een corner werd buiten de 16-meter gelegd waarna de bal “alla Robben” in de linkerhoek werd gedraaid.

In de 1e helft had DEM het betere van het spel, dit was na de pauze anders, want ODIN pakte het goed op en zorgde voor gevaar via de flanken. In de 51e minuut was het bijna raak maar de keeper van DEM kwam goed uit en om het gevaar te trotseren. Na een kwartier kwamen er toch weer kansen voor DEM met 3 goede mogelijkheden waarbij de keeper van ODIN een sta in de weg was. Ook ODIN bleef gevaarlijk met in de 65e minuut de rechtsbuiten die goed door kwam maar ook hier stond de keeper van DEM in de weg. In de 82e minuut werd het 2 – 1 via een fantastische uithaal van buiten de 16 meter door de nummer 10 van ODIN’59 (beste man van het veld), waarbij de bal stijf het kruis in ging. DEM ging vervolgens nog op zoek naar de gelijkmaker en kwam in de 87e minuut nog heel dichtbij, maar wederom was de keeper van ODIN de sta in de weg.

Een sportieve wedstrijd die mischien geen winaar verdiende waarbij toch HSV ODIN’59 iets meer recht op de winst had dan RKVV DEM. ODIN is hierdoor na 2 gespeelde wedstrijden nog ongeslagen in poule A2 van de Univé Jongsenioren Competitie

Geef een reactie