De Jongsenioren wedstrijd die ik zag. . . . . . .

De Kennemers – FC Purmerend  2 – 1

Op sportpark Adrichem ging het om de koppositie in poule B1 van de Univé Jongsenioren competitie.

FC Purmerend begon zeer sterk aan deze wedstrijd met verzorgd en goed voetbal, het werd al snel 0 – 1 na een goed uitgespeelde aanval. Het betere van het spel bleef Purmerend houden en de verdediging bleef goed overeind tegen het beter in de wedstrijd komende De Kennemers. Voor de rust scoorde De Kennemers de gelijkmaker maar door een harde botsing tussen de keeper en een verdediger van FC Purmerend had de scheidsrechter al gefloten waardoor het doelpunt niet telde. Een streep door de rekening van de ambities bij de Beverwijkers maar het was wel een voordeel dat de keeper van FC Purmerend niet verder kon en er een veldspeler op doel moest.

Na de rust had De Kennemers het veel beter voor elkaar en bepaalde het verdere verloop van de wedstrijd. Er kwam meer ruimte op het veld en de uitbraken van De Kennemers waren snel en gevaarlijk. Terecht kwam De Kennemers na twee goede doelpunten op 2 – 1. Het bleef spannend en FC Purmerend deed er alles aan om de gelijkmaker te maken maar moe gestreden zat dat er niet meer in. Een terechte overwinning voor het 100-jarige De Kennemers.

Het gevolg voor de stand is dat De Kennemers met 15 punten uit 5 wedstrijden aan de leiding gaat, gevolgd door FC Purmerend met 12 punten uit 6 wedstrijden. De Kennemers heeft nog een inhaalwedstrijd tegen SVA tegoed en speelt in mei nog tegen WSV’30. 3 punten halen uit deze 2 wedstrijden volstaat om de Kampioenschaal met champagne in ontvangst te nemen.

Leave a comment