1e speelronde met AXIWI communicatiesysteem

Bij de jongseniorenwedstrijd tussen WV-HEWD – Wooter Academy trad het scheidsrechtertrio onder leiding van Aad van Tunen aan met het ter beschikking gestelde communicatiesysteem van Axiwi. Een aparte ervaring voor het trio en nog onwennig in zo’n eerste wedstrijd maar het zorgde voor een meerwaarde in de begeleiding van de wedstrijd.

De wedstrijd was trouwens een schoolvoorbeeld van hoe een jongseniorenwedstrijd er uit ziet, namelijk heerlijk om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer met veel doelpunten, technische hoogstandjes en 2 teams die vol op de aanval spelen waardoor het spel heen en weer vliegt.

De uiteindelijke uitslag van 6 – 2 geeft aan dat WV-HEWD een maatje te groot was voor de talenten van Wooter Academy, die de hoge verwachtingen niet waar konden maken tegen het sterke en fysieke WV-HEWD.

WV-HEDW zette vanaf het begin vol druk en dat resulteerde in een 2 – 0 voorsprong, Wooter Academy kwam via een penalty (te wild inkomen) na een half uur op 2 – 1 maar WV-HEWD pakte de draad weer op met een terechte ruststand van 4 – 1.

Na de rust startte Wooter Academy goed met de dynamische centrale middenvelder die het spel naar zich toe trok, dit zorgde voor de 4 – 2 en een sprankje hoop, maar zo ver liet WV-HEWD het niet komen.

Zeker toen de rechtsbuiten van Wooter Academy (een jonge technische dame die haar mannetje stond) door een blessure naar de kant moest en er geen vervanging was, was de wedstrijd ook gespeeld.

WV-HEWD sloot de wedstrijd met stijl af door nog 2x te scoren.

Een vermakelijke wedstrijd die zeer terecht gewonnen is door WV-HEWD en waarbij het scheidsrechtertrio met hulp van Axiwi een keurige wedstrijd afleverde door veel toe te laten en op de achtergrond te blijven.

Geef een reactie