1e Editie Van Het Toernooi Van Noord-Holland

Op 3 juni was de aftrap van de eerste editie van het Miko Koffie Kampioenenbal. De deelnemende verenigingen waren verdeeld over 2 poules waarin er per elftal 3 wedstrijden werden gespeeld. Na de poule fase werd het tijd voor de knock-outs. In de wedstrijden die 2 x 15 minuten duurde werd er, onder leiding van een KNVB scheidrechtertrio fel gestreden tot de laatste minuut.

In de finale mocht de gastheer van vandaag, ADO’20, aantreden tegen het bezoekende Fortuna Wormerveer. Dit was voorafgaand aan het toernooi de gedroomde finale van beide coaches. Beide elftallen zijn dit jaar namelijk kampioen geworden in de Univé Jongsenioren Competitie, Fortuna Wormerveer in Poule A1 en ADO’20 in Poule A2. Dit beloofde wederom een spetterende wedstrijd te worden en inderdaad. Na een schitterende snelle treffer van ADO’20 lag de wedstrijd volledig open, Fortuna Wormerveer moest komen en kreeg ook kansen. Pas in de tweede helft kwam Fortuna Wormerveer langs zij. Het eindsignaal volgde ook bij deze stand en er werden penalty’s genomen.

Ook hier bouwde beide elftallen de spanning goed op. ADO’20 miste gelijk de eerste bal, Fortuna benutte de kansen wel. Pas bij de 3e en laatste penalty werd het weer gelijk. Pas na ieder 8 penalty’s genomen te hebben werd de bal uit het doel geblokt door de keeper van Fortuna Wormerveer. Fortuna was uitzinnig echter de scheidsrechter gooide roet in het eten, afgekeurd, de keeper kwam voor de lijn. De 8ste penalty moest over genomen worden. Dezelfde spelers traden aan, de bal werd neergelegd en de strafschop werd genomen, dit keer ging alles volgens het boekje van de scheids. De bal werd voor de keeper links halfhoog in de hoek geplaatst de keeper kijkt en weet ook deze bal te stoppen. Hij spreid zijn armen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zijn teamgenoten denken daar anders over en overladen hem met felicitaties en omhelzingen, hij is de held van zijn vereniging, hij is degene die Fortuna Wormerveer de dubbel bezorgt.

De organisatie feliciteert Fortuna Wormerveer met het behalen van de eerste plaats. Uiteraard bedanken wij ook VV Kolping Boys, VV Grasshoppers, AVV Zeeburgia, FC Den Helder en Olympia Haarlem voor hun deelname en in het bijzonder ADO’20 voor hun deelname en het beschikbaar stellen van het terrein.

Wij kijken terug op een mooi en geslaagd toernooi welke natuurlijk ook niet mogelijk zou zijn geweest door alle schiedsrechter, assistent scheidsrechters, vrijwilligers en uiteraard onze supporters: Miko Koffie NH, Univé, Xscreen Interactive, Axiwi, Koppers sports, Trainingskampen.nl, Altklube, Sportvoeding Wormerveer, Promi, Ab Patat en Het Dorrup Grill en Wijn. Ontzettend bedankt allemaal voor jullie inzet en nu genieten van een welverdiende zomerstop en tot volgend seizoen.